Рейтинг: (0)
Thank you for rating this article.

Тільки на перший погляд здається, що всі карти однакові й немає ніякої різниці в тому, яку колоду купувати. Але, досвідчені фокусники знають, що кожна колода має свій тип паперу та покриття, які відрізняють її від інших. Ковзання карт, а також їх м'якість / твердість є основними критеріями у виборі карт для фокусів. Зовнішній вигляд і розміри колоди є вже другорядним фактором. Сьогодні ми визначимося в тому, як вибрати карти для фокусів, якими вони повинні бути й на що слід звернути особливу увагу.

Покриття карт для фокусів

Щоб хороший фокус вдався потрібно не тільки майстерність фокусника, але і якість карт. Колода для фокусів повинна бути яскравою, але водночас мати достатнє ковзання. Ідеальне ковзання колоди й приємні тактильні відчуття забезпечуються завдяки покриттю. Покриття має спеціальний склад і наноситься на обидві сторони карти. Залежно від складу, існують різні типи покриття, а відповідно і якість ковзання у колод кожного виробника теж різний.

Популярні види покриття карт для фокусів:

  1. Air-Cushion finish. Використовується в колодах Bicycle Standard.
  2. Cambric finish. Використовують для покриття карт Bee Standard.
  3. Linoid Finish. Можна зустріти в колодах Tally Ho.

Унікальний склад кожного з цих покриттів забезпечує довговічність і бездоганний вигляд карт. Якісне покриття - одна з причин по якій колоди Bicycle, Bee і Tally Ho широко використовуються в казино і багатьох гральних клубах як на території України, так і за її межами.

Часто виробники вказують тип покриття прямо на коробці. Так покупці можуть відразу визначити, наскільки дана колода їм підходить.

Якісні карти для фокусів

Якщо ви ще новачок, то при покупці своєї першої колоди не економте. Сумнівна якість покриття може призвести до того, що навіть самі класні фокуси будуть зроблені не так ефектно, як хотілося б. Щоб бути впевненим у якості колоди, вибирайте карти з одним з перерахованих вище покриттів.

Папір і тиснення на картах для фокусів

Крім унікального покриття, кожна колода карт для фокусів має свою м'якість / твердість, які також впливають на якість карт і успішність проведення фокусів. Папір для гральних і фокусних карт відрізняється не тільки м'якістю і жорсткістю, але і типом поверхні.

Поверхня паперу може бути:

  • гладкої;
  • з тисненням.

Гладка поверхня паперу призводить до того, що карти швидко припиняють віялом, але при цьому можуть довго тримати свою форму. Тиснення на папері являє собою вдавлені маленькі квадратики - пікселі. Пікселі покривають поверхню карти з обох сторін.

Найпопулярнішими видами паперу для гральних карт є:

  1. Stock №808. Присутній в колодах Bicycle. Найменш жорсткий матеріал з усіх.
  2. Stock №92. Папір з підвищеною пружністю. Використовується в картах Bee.
  3. Stock Q1. Папір найвищої якості, яка зустрічається в ексклюзивних колодах карт.

Існують і інші види паперу, ми перерахували тільки кілька основних.

Професійні карти для фокусів

можна купувати пластикові карти для фокусів

Професійні фокусники не використовують 100% пластикові гральні карти. І справа не в їх високої вартості, а у властивостях. Пластикові колоди обмежені в ковзанні й занадто пружні, що унеможливлює виконання багатьох технік.

Пластикові карти більше підходять для покеру й інших азартних ігор.

Які купити карти для фокусів

Купити карти для фокусів

Існує велика кількість виробників і карт для фокусів, але досвідчені фокусники найчастіше вибирають колоди в яких можна бути впевненим на 100%. Популярними колодами для фокусів є:

  1. Bicycle Standard.
  2. Bee Standard.
  3. Tally Ho.

Карти для фокусів Bicycle, Bee і Tally Ho чудово підійдуть для фокусів і маніпуляцій. Вони є стандартними варіантами та часто використовуються навіть в найскладніших фокусах. На підставі цих карт розроблено багато дизайнерських колод.

Якщо ви ще не визначилися з конкретною колодою, то вибирайте карти саме з цього переліку.

Замовити карти для фокусів

Замовити карти для фокусів Bicycle можна прямо на сайті компанії GameMaster. У каталозі представлені трюкові карти за допомогою яких ви зможете втілити будь-яку задуману ілюзію. У продажу є прості та конусні колоди карт від Bicycle, Fournier і інших популярних брендів. Всі товари є в наявності й можуть бути доставлені за адресою покупця вже протягом декількох днів. Доставка в Києві здійснюється за допомогою власної кур'єрської служби, а по Україні - популярними транспортними компаніями (Нова Пошта, Укрпошта і д.р).