Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

На даний момент в інтернеті багато різної інформації як правильно вибрати набір для покеру. Для вашої зручності ми зібрали усю корисну інформацію в цій статті. Прочитавши її, ви добре розбиратиметеся в цій темі і точно не схибите, вибираючи собі набір покеру. Итак почнемо.

Скільки фішок має бути в наборі покеру?

Перше, що треба зробити при виборі набору покеру, це підрахувати, скільки чоловік братимуть участь в турнірі покеру. Розрізняють категорії на 100, 200, 300, 500 і більше фішок.

  • 100 фішок хапає на 2-3 чоловік (по 8 фішок кожного номінала на гравця, якщо грати утрьох).
  • 200 фішок хапає на 3-4, можна розділити і на п'яти, але фішок на кожного гравця буде менше, що не дуже зручно.
  • 300 фішок - вже ситуація краща. Я вважаю, що це той самий мінімум, з таким набором грати вже стає комфортно. Його вистачає на 5 чоловік упевнено, в наборі є присутніми усі необхідні номінали. Фішки можна рівно розділити на п'яти.
  • Набори для покеру на 500 фішок - самий відповідний варіант для проведення домашніх турнірів, кількість гравців в якому може бути до 10 чоловік. Навіть в цьому випадку на кожну людину буде необхідна кількість фішок. Ну а якщо вас зібралося менше десяти, то на фішки, що залишилися, можна, наприклад, "докупатися" під час гри, якщо хтось вже вибув і хоче знову увійти до турніру. Якщо це звичайно ж передбачено у вашихБрати набір для покеру більше 500 фішок не має сенсу. 500 фішок - це максимум, з яким можна проводити домашні турніри. А якщо у Вас величезна квартира або будинок у форматі казино і Ви збираєтеся влаштувати турнір на декілька столів, то Ви можете купити набір для покеру і на 1000 фішок. Такі поза сумнівом є.

Ціна - якість

В других необхідно визначитися з класом набору покеру. Їх три: економ, стандарт і преміум. Розглянемо коротко кожного.

Набори для покеру економ класу

Це набори, як правило, низькій ціновій категорії, з вагою фішок від 11 до 11,5 грам без стикера (малюнок нанесений на поверхню фішки). Може бути з номіналом і без нього. Діло смаку.

Набори для покеру класу стандарт

Набори цього класу найпопулярніші. Вдале поєднання ціни і якості. Купити такий набір покеру можна від 50 $ (на 500 фішок зрозуміло). Відрізняються вони від економа наявністю щільного стикера на фішках, вагою (від 11,5 до 15,5 грам) і виглядають эстетичнее.

Набори для покеру преміум класу

Не складно здогадатися, що набори для покеру преміум класу дещо дорожче за стандарт і є справжніми фаворитами за якістю і зовнішньому вигляду. Вони дійсно коштують своїх грошей. Відрізняються вони від усіх інших наборів тим, що фішки виконані акуратніше, мають обтічну форму (згладжені по краях), і просто дуже круто виглядають. У руці тримати фішки цього класу набагато приємніше.

Матеріал карт в наборі

Карти бувають напівпластиковими або 100% пластиковими. Професіонали використовують тільки карти з 100% пластика, оскільки напівпластикові карти швидко псуються і мнуться. Карти не повинні мати ніяких позначок і краплений, щоб гра була чесною.

100% пластикові карти дорожчі, тому рідше використовуються в наборах покеру. Напівпластикові карти Ви знайдете у будь-якому популярному дешевому наборі. При цьому варіанті треба закупити 100% пластикові карти.

З чого зроблені набори для покеру?

Щоб правильно вибрати набір покеру, важливо також знати з чого зроблені самі фішки і кейси. Фішки для покеру роблять з міцного пластика, як правило двох кольорів. Усередині знаходиться металева пластина, яка надає ваги, додаткову міцність і характерний "дзвін" при зіткненні фішок. За цим принципом виконані фішки будь-якого класу.

Оскільки ж виглядає хороший набір для покеру?

У результаті ось стандартний варіант набору покеру, якщо Ви утруднюєтеся у виборі.

  • Цей набір упакований в алюмінієвий кейс;
  • У комплекті набору покеру 300 фішок;
  • У цьому наборі покеру фішки з номіналом;
  • Фішки такого набору виготовлені або з кераміки, або композитні;
  • Вага фішок може бути від 10 до 14 грам.

Итак ми постаралися відповісти на основні питання і вказали моменти, на які варто звертати увагу. У нашому інтернет магазині Ви завжди знайдете набір для покеру, який ідеально відповідатиме Вашим вимогам і побажанням.