Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Трипл-Дро 2-7 або Лоуболл (Triple Draw 2-7 / Lowball) - це популярний у минулому різновид покеру, в якому переможцем при розкритті стає володар найслабкішої "лоу" комбінації. Трипл-Дро 2-7 являється гра з обміном, де кожен з гравців отримує по п'ять карт і може поміняти будь-кого або все з них в течії трьох стадій. При цьому також у гравця залишається можливість і зовсім не міняти свої карти, залишивши ті, що у нього на руках.

Два важливі нюанси Трипл-Дро 2-7

В першу чергу варто запам'ятати два простих правила, який допоможуть вам краще зрозуміти цей вид лоу покеру.

  • Флеш і стрит - найслабкіші комбінації.
  • Туз - завжди старша карта.

Гравці в Холдем часто роблять помилку, збираючи комбінації з тузом. Приміром рука A ЧервыK ПикиQ КрестиJ ЧервыT Пикиявляється стритом, тоді як комбінація A Бубны 2 Бубны 3 Крести 4 Пики 5 Пики - ні, адже туз завжди старша карта.

Комбінації Трипл-Дро 2-7

Так чому ж гра називається Трипл-Дро 2-7, а не 2-6, адже це діапазон п'яти найслабкіших карт? Все просто. Комбінація 2,3,4,5,6 утворює стрит, який в цьому виді покеру є програшною комбінацією. Тому комбінація 2,3,4,5,7 (різномастих) є найсильнішою з усіх можливих. Чим слабкіше карти у вас на руках, тим краще. Лоу руки завжди порівнюються з самої старшої карти з них. Приміром 8-6-5-3-2 сильніше, ніж 9-5-4-3-2Якщо старші карти у гравців однакові, то порівняння йде по наступній за старшинством карті.

У цій грі 7-хай комбінації завжди б'ють 8-хай, які у свою чергу б'ють руки 9-хай і так далі. Пара двійок старша за пару трійок. Пара сильніша, ніж сет (трійка), сет краще чим стрит. Будь-який стрит сильніше, ніж флеш. Якщо обох гравців мають на руках стрит, то виграє той, у кого він нижчий.

Три найсильніші комбінації в Трипл-Дро 2-7 (різномасті)

  • Топ-1 - 7 Червы 5 Пики 4 Бубны 3 Пики 2 Крести (абсолютний натс або "колесо")
  • Топ-2 - 7 Крести 6 Пики 4 Червы 3 Червы 2 Бубны
  • Топ-3 - 7 Бубны 6 Крести 5 Пики 3 Бубны 2 Пики

Початок гри і блайнды

Як в і інших популярних видах покеру, гра в Трипл-Дро 2-7 розпочинається з обов'язкових ставок. Кожну роздачу гравець, що сидить зліва від кнопки дилера (баттона), ставить малий блайнд, тоді як гравець, який сидить зліва від нього, - ставить великий блайнд. Зазвичай великий блайнд дорівнює сумі двох маленьких блайндов. При цьому в Лоуболл часто додають анте - обов'язкову ставку для усіх гравців, яка, як правильно, рівна 1/10 великого блайнда. Після того, як блайнды поставлені, починається гра.

Круги торгівлі і обмін карт

Перший круг торгівлі. Кожен з гравців за столом отримує по п'ять карт в закриту. Після чого перший гравець, що сидить зліва від великого блайнда, починає раунд торгів. На цій стадії учасники гри можуть вчинити наступні дії:

  • скинути карти (фолд)
  • прийняти ставку (колл)
  • підвищити ставку (рейз)
  • зробити чек (для гравця на великому блайнде)

Перший обмін карт. Після торгівлі слідує перший обмін карт. Усі учасники, що залишилися в грі, мають право обміняти одну, декілька або усі свої карти на нові (чи взагалі не міняти їх).

Другий круг торгівлі. Після першого обміну гравці знову роблять ставки, починаючи з першого гравця після великого блайнда.

Другий обмін карт. Гравці знову міняють свої карти, якщо в цьому є необхідність.

Третій круг торгівлі. Гравці знову роблять ставки.

Третій обмін карт. Це остання можливість для гравців поміняти незручні для них карти і поліпшити свої комбінації.

Четвертий круг торгівлі. Це завершальний круг торгівлі, у рамках якого гравці роблять свої ставки. Після цього відбувається розкриття карт і порівняння комбінацій.

Розкриття і визначення переможця

Після розкриття карт банк разом з перемогою забирає володар кращої лоу комбінації. Якщо два або більше за гравця зібрали рівносильні кращі комбінації, то банк ділитися між ними. Після чого починається наступна роздача.