Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Семикартковий Стад (7 Stud) - класичний різновид покеру, що з'явився раніше всім відомої Омахи. Відмітною особливістю Стада є те, що гравці отримують за столом по не по дві, а по сім карт, п'ять з яких повинні скласти найсильнішу гань комбінацію.

Традиційно в 7 Стад грають з лімітованими ставками, тобто розмір ставок встановлений заздалегідь, але можливі і інші варіанти, наприклад Піт-ліміт, хоча зараз вони практично не зустрічаються.

Комбінації семикарткового Стада

В Стаді, як і в Холдеме, використовується стандартна система визначення старшинства комбінацій. Чим сильніше ваша комбінація, тим більшеЯкщо ви тільки розпочали своє знайомство з покеру, то вам краще подивитися повний список усіх гань комбінацій в покері.

У цьому виді покеру кожен з гравців до кінця роздачі отримує по 7 карт: три в темну (їх бачить тільки гравець) і чотири у відкриту (їх бачать усі). Але слід пам'ятати, що комбінації складаються з 5 карт, а не з семи. Приміром у вас в руках A Червы A Пики 3 Крести 4 Крести 3 Бубны 6 Пики 6 Бубны, ваша комбінація не три пари, а тільки дві з п'яти самих кращий карт: А Червы А Пики 6 Бубны 6 Пики 4 Крести.

Круги торгівлі і вулиці

Анте

Анте - це обов'язкова ставка, яку роблять усі гравці за столом. Зазвичай вона дорівнює 1/10 розміру великого блайнда. У семикартковому Стаді кожен з тих, що сидять за столом зобов'язаний заплатити за право брати участь в роздачі. Як тільки усі гравці поставили анте, дилер починає роздавати карти.

Третя вулиця

Незважаючи на назву, саме з цієї вулиці розпочинається роздача, у рамках якої кожен з учасників виходить по три карти : дві в закриту і одну у відкриту. Після цього визначається гравець, який має на руках саму молодшу відкриту карту. Такий гравець призначається "бринг-ином" (bring - in) і торги починає саме він з першої обов'язкової ставки. Далі хід переходить до наступного гравця за столом за годинниковою стрілкою.

Якщо два гравці мають саму молодшу карту, тоді в хід йде порівняння мастей. Сама молодша (гірша) масть: трефи ( Крести), далі бубни ( Бубны), чирви ( Червы) і списа ( Пики). Якщо ваша гірша молодша карта 7 Крести, а у вашого опонента 7 Червы, то вносити бринг-ин доведеться саме вам.

Четверта вулиця

На цій стадії кожен з гравців отримує ще по одній відкритій карті. Але тут першим ходить гравець, що має найсильнішу комбінацію з двох відкритих карт. Якщо у вас відкриті дві карти 9 Бубны 8 Червы, а у супротивника 5 Крести 7 Крести, те ходите саме ви, адже комбінація "9-хай" вище, ніж "7-хай". Після визначення першого гравця торги тривають за годинниковою стрілкою.

П'ята вулиця

На п'ятій вулиці лунає ще по одній відкритій карті. Тут знову ходить гравець з найсильнішою відкритою рукою, який і починає торги.

Шоста вулиця

Знову кожен гравець отримує по ще одній відкритій карті, після чого відкриває торги той, чия відкрита рука найсильніша (старша).

Сьома вулиця (Ривер)

Цього разу кожен з гравців отримує останню закриту карту. Тут також першим ходить той, чия відкрита рука найсильніша. Після завершальної стадії торгів усі гравці, що залишилися в роздачі, порівнюють комбінацій і визначають переможця.

Розкриття карт і визначення переможця

Відкриття карти розпочинається з гравця, який зробив останню ставку в роздачі. Якщо на сьомій вулиці не було ставок, то відкривати карти повинен учасник на першому боксі, а далі за годинниковою стрілкою.

Виграє банк той, хто зібрав кращу гань комбінацію з п'яти карт. Якщо декілька гравців зібрали однакові переможні комбінації, то банк ділиться між ними. Після чого починається нова роздача.

Особливості гри в 7 Стад за столом на 8 гравців

У виняткових випадках, коли за столом грає 8 чоловік і усі вони дісталися до останньої сьомої вулиці, колоди карт бракує, щоб роздати кожному з них по ще одній карті. Тому дилер кладе одну з карт, що залишилися, на стіл у відкриту. Така карта є загальною для усіх.