Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Покер - дуже старовинна гра, що має переконливе минуле. Як часто буває в таких випадках, воно повне дивовижними оповіданнями і фактами. Ось десять маловідомих історій про цю карткову гру.

  1. Досі ведуться суперечки про походження покеру. Його виникнення все ще невідоме, але уперше запис про нього датується 1829 р. Джо Кауэл - артист з Британії згадав про гру у своїх мемуарах.
  2. Найдорожче кіно про покер - епопея про Джеймса Бонде з назвою "Казино Рояль". Головну роль цього разу зіграв Дэниел Крейг. Фільм зібрав близько 600 мільйонів доларів в прокаті по всьому світу.
  3. Найчисленніший турнір "World Series of Poker" зібрав 6598 учасників. Його переможець Грег Мерсон отримав нагороду в 8,5 мільйонів доларів.Проводився і #турнір з найбільшим призовим фондом, внесок за участь в якому складав 1 мільйон доларів. Він зібрав 48 гравців.
  4. Кожна масть карткової колоди відповідає певній групі громадян. "Чирви" представляє священиків, "бубна" ― торговців. "Треф" відповідає робочим і сільським жителям, а "спис" ― знатним особам.
  5. У 40-і роки минулого століття в США і Великобританії виготівники карт хотіли додати п'яту гральну #масть. І хоча були придумані різноманітні назви і колірне оформлення, ця ідея не прижилася.
  6. Російська тенісистка Ганна Курникова частенько перемагала в парі з Мартиной Хингис, а не в поодинокому розряді. Знавці покеру пояснюють це тим, що її ініціали співпадають з назвою туза і короля англійською мовою (АК).
  7. Маловідомий факт, що для позначення слабких гравців використовують не лише слово "fish", але і "donkey", що означає "осел". А ось профессионалов-покеристов називають "акулами".
  8. Покер - найпопулярніша карточная_игра. Це доводить кількість глядачів, які дивляться трансляції турнірів по телевізору.
  9. Найбажанішою комбінацією для гравців є Роял Флеш. Але вірогідність його випадання украй мала.
  10. Спочатку головним в колоді був король, а не туз. Кожен з них представляв конкретну історичну особу. Чирвовий король асоціювався з британським королем Карлом Великим, бубновий - це римський імператор Юлій Цезарь, піковий, - цар Ізраїлю Давид, а трефовий король представляв імператора Олександра Македонського.