Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Час для вибору покерного сукна

Одним з головних атрибутів є сукно, яке створює неповторну атмосферу гри. Їм покриваються професійні столи й звичайні. Покриття можна знайти в різному виконанні і якості. Але, як серед великого розмаїття пропозицій вибрати підходящий варіант? Щоб визначитися у виборі, слід ознайомитися з даною групою товарів більш докладно.

Показники якості матеріалу

Перше на що слід звертати увагу при виборі сукна - оптимально ковзаюча поверхня. Ідеальна гладкість не дозволяє фішках і картам розлітатися по ігровому полю, що важливо при грі в покер. Крім того, якісним вважається сукно, яке має такі властивості:

  • Стійкість до вицвітання;
  • Стійкість до займання;
  • Не вбирає вологу і жир.

Сукно має бути в міру м'яким і щільним, добре лягати на основу. Якісний матеріал не вибагливий у догляді: достатньо провести по ньому щіткою або вологою губкою, щоб видалити сліди пролитої кави, чаю або спиртних напоїв. Тканина робить стукіт фішок не таким сильним, а карти лягають рівно і надовго зберігають свій вигляд.

Покриття вітчизняних і закордонних виробників відрізняються в деталях, але мають однаковий ступінь надійності. Конкретного виробника покупець вибирає сам, але краще віддавати перевагу вже відомим маркам. У спеціалізованих магазинах вам можуть запропонувати відповідні за якістю і виду товари.

Види покриттів

Товари для покеру можуть мати не тільки різний вигляд і вартість, але і матеріал виконання. Матеріал покриття впливає на його якість і період експлуатації. Сукно для покеру може бути таких видів:

  1. Звичайна тканина. Може бути повністю штучна шерсть або з домішкою натуральної, і з уже нанесеною розміткою. М'яка і приємна, але карти по ній не ковзають і тому швидко втрачають свій вигляд. Застосовується найчастіше для будинку або виїздів на відпочинок. Порівняно недорогий вид покриття, але підійде для періодичного використання.
  2. Професійне сукно. На 100% вовняне або синтетичне сукно високої якості, просочене спеціальним складом і з нанесенням тефлонового шару. Наприклад, «криптоніт» - матеріал з тефлоновим покриттям, володіє практично нескінченної опірності до стирання. Стійкий до забруднень і вологи, не вбирає напої і відповідає високим показникам міцності. Бавовняна основа дає ефект відштовхування попелу, тоді як зворотний бік проклеєна дублерина для твердості. Зносостійкість матеріалу окупає його вартість.

Практичність і зручність дозволяють використовувати сукно в закладах з великою прохідністю відвідувачів. Воно зберігає новизну при будь-яких обставинах і витримує машинні прання протягом усього періоду експлуатації. Таке сукно матиме пристойний вигляд довгі роки. Використовувати його можна в дорогих ігрових закладах і в будинку.

Унікальність дизайну

Вибирати сукно слід з урахуванням того, купуєте ви його для оббивки стаціонарного столу або періодичного використання. Матеріал може бути двостороннім, причому друга сторона буде без розмітки, тому використовувати покриття можна для будь-якої гри. Застосовується нанесення фотодруку, кольорового малюнка, «водяних» знаків.

Стійкість фарби при нанесенні розміток, написів, логотипів компаній забезпечується сучасними способами друку.

Колір сукна

Зелене покере сукно

Класичний варіант забарвлення сукна - темно-зелений зі смарагдовим відтінком. Поверхня перших покерних столів розписувалася крейдою, сліди якого при необхідності віддалялися спеціальною щіткою. Цей колір широко використовується донині. Але, кожен заклад має право розробки власного дизайну інтер'єру та самостійного вибору підходящого колірного рішення. Покриття столів можуть оформлятися в червоних тонах, а також в чорних, блакитних, бежевих, жовтих і інших відтінках. Основна вимога - контрастність карт і фішок на поверхні столу.

Сьогодні можна купити сукно різного виду. За допомогою такого аксесуара навіть гра в домашніх умовах буде нагадувати відвідування дорогого покерного клубу. Правильно підібране сукно визначає статус закладу і залишає відчуття прекрасно проведеного часу.