Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Перші карти з'явилися в XIV столітті, але використовуватися для трюків вони почали тільки через чотири століття. За часів правління Петра I в Росії стала зростати популярність ігор та трюків з картами. Використовувалися подібні розваги не тільки в якості приємного проведення дозвілля, а й для зближення з європейським суспільством. Варто відзначити, що карткові ігри та фокуси розвивалися паралельно один одному. Для дворянина вміння грати в карти було практично обов'язковою умовою: уміння підтверджував чистоту походження і французької спадковості.

На сьогодні існує велика кількість трюків, для яких використовують найрізноманітніші види карт. Але як швидко навчиться дивувати своїх близьких, друзів і просто знайомих?

Трюки з картами для початківців

Відомі трюки з картами для початківців бувають таких видів:

  • декоративні прийоми;
  • подвійні підйоми;
  • форсування;
  • пальмірованіе;
  • тасування.

Декоративні прийоми

Слейтінг — картковий трюк зі створенням віял, стрічок на столі, карткових водоспадів і переворотів однією або двома руками.

Коли ви його освоїте, зможете підкорити будь-яку публіку, демонструючи свої незвичайні здібності. Розпочати навчання краще з популярних трюків, до яких відносяться віяла і стрічки.

Щільно підбиту колоду затисніть в руці, зафіксувавши її середніми пальцями. Допомагайте собі мізинцем і вказівним пальцем, притримуючи карти з боків. Трюк виконується натисканням великого пальця на нижній лівий кут колоди. З'єднання двох віял робить видовище більш ефектним.

Подвійні підйоми й форсування

Розважити компанію допоможе трюк форсування карт. Всім знайома ситуація: ви називаєте карту, а людина, яка виконує трюк з картами, дістає її з колоди по команді «стоп». Однак для початкового навчання форсування мало підходить, особливо його ускладнені варіанти. Спробуємо розібрати фінт, коли верхня карта перетворюється в іншу.

Візьміть колоду і продемонструйте глядачам верхню карту. Після того як ви проведете долонею по колоді, зверху виявляється зовсім інша карта, при зворотному русі руки на місце повертається колишня. Секрет цього фінта в тому, що все, що відбувається нагадує магію. Головне - мінімум зайвих рухів і впевненість дій.

Технічно подвійний підйом виконується з будь-якою частиною колоди. Проте, кожен окремий випадок заслуговує на особливу увагу. Щоб краще зрозуміти тонкощі виконання, варто подивитися навчальне відео.

Пальмірованіе

Пальмірованіе — ідеально підходить трюк для початківців. Полягає у використанні тонкого набору маніпуляцій, в результаті яких карти виявляються в руці у тасующего. Цей прийом можна віднести до шулерського, їм бездоганно володіють усі пристойні трюкачі й, в тому числі, шулери. Картковий трюк однаково ефективний в створенні переваги в грі або для розваги публіки.

Тасування

Якщо ви не хочете витрачати час на розучування фокусів, але ставитеся до фанатів карткових ігор і хочете здивувати друзів, зробіть акцент на тасування. Освоївши кілька її методів, ви здивуєте своїх опонентів. Вивчити різновиди тасування можна, переглянувши навчальне відео.

Карти Tally-Ho для трюків

Існують і інші види трюків, які ви легко можете освоїти, приділивши трохи часу їх вивчення. Виконання трюків з картами вимагає постійної практики і завзятості, а також потрібні будуть трюкові карти. Починаючи з простіших прийомів або декоративних маніпуляцій, можна поступово просуватися до бажаної мети. В результаті ви придбаєте не тільки незвичайну спритність рук, але і віру в свої здібності.