Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Покер - одна з найвідоміших і популярних карткових ігор з фішками. Дизайн і колірна гамма фішок настільки різноманітні, що можна годинами порівнювати їх зовнішній вигляд і при цьому не знаходити візуальної схожості. У деяких гральних закладах можна зустріти не просто оригінальні, а ексклюзивні жетони.

Фішки своїми руками

Багато любителів азартних розваг цілком виправдано вважають, що ексклюзивні (а тим більше колекційні) фішки - родзинка, якої хизуються професійні покер-руми. Для аматорської гри в компанії приятелів цілком підійдуть самі звичайні жетони, які можна зробити своїми руками. До того ж для їх виробництва не знадобиться великих фінансових витрат. Головне в цій справі - це бажання, творча фантазія і зовсім небагато терпіння.

Перш, ніж виготовити фішки для покеру своїми руками, слід чітко визначитися з їх кількістю. Зробити необхідний розрахунок в даному випадку не складно. В середньому для одного учасника гри потрібно від 70 до 100, а для команди з чотирьох або п'яти чоловік не менше 500 жетонів.

Виготовлення фішок своїми руками

Виготовити чіпи можна як за сучасними, так і за класичними зразками. Матеріали, використовувані при цьому, можуть бути самими різними - дерево, пластик, картон, кістка і навіть глина.

Варіант №1: Фішки з монет і жетонів метро

Найдоступнішим матеріалом для виробництва фішок є звичайні монети або жетони метро. В даному випадку чіпам досить призначити певний номінал, який можна нанести за допомогою вологостійкого маркера. Незважаючи на те, що представлений метод не можна назвати особливо креативним, він не вимагає від виконавця великих витрат часу і енергії.

Варіант №2: Паперові фішки

Картон, клей і кольоровий папір - матеріали, необхідні для виготовлення більш оригінальних ігрових жетонів для покеру. Для їх виробництва досить виконати три послідовних дії:

  • роздрукувати фішки для покеру за шаблоном;
  • наклеїти на чіпи кольоровий папір;
  • проставити на фішки відповідний номінал.

Замість кольорового паперу можна використовувати будь-які картинки, роздруковані на домашньому принтері. Недоліком таких жетонів є нетривалий термін служби. Активна гра швидко призведе картонні фішки в непридатність, і через певний цикл ігор їх доведеться оновити.

Варіант №3: Фішки з гіпсу або глини

На «світанку» історії покеру фішки виготовлялися виключно з природних матеріалів. При бажанні ви можете повторити подвиг майстрів минулого, створивши «екологічно чисті» глиняні чіпи. В якості альтернативи підійде гіпс, придбати який можна в будь-якому будівельному магазині. Для виробництва таких жетонів вам знадобляться форми і роздруківки фішок на кольоровому принтері.

Форми для чіпів доведеться пошукати або виготовити власноруч. Глину (гіпс) слід розвести у відповідних пропорціях, заповнити форми сумішшю і дати їм висохнути. Для додання фішках міцності їх обпалюють в духовий печі. На заключному етапі виробництва на жетони наклеюють зображення і покривають лаком. В результаті ви отримаєте набір фішок, практично не відрізняються від відомих «класичних» зразків.

Переваги та недоліки виготовлення фішок своїми руками

Виготовлення фішок своїми руками має ряд переваг, серед яких:

  • фінансова економія;
  • відсутність необхідності їхати в магазин або чекати доставку;
  • можливість створити чіпи будь-яких видів, використовуючи всю свою фантазію і майстерність;
  • можливість виготовити будь-яку кількість жетонів.

Але разом з перевагами варто відзначити і недоліки:

  1. Великі витрати часу і сил.
  2. Недостатньо гарний вигляд виробів.
  3. Недовговічність жетонів.

Якщо хочете щоб фішки для покеру все-таки мали гідний вигляд і були довговічними, тоді варто задуматися про їхню покупку.

Купити фішки для покеру високої якості і за доступною вартості можна в магазині GameMaster. Ми пропонуємо великий вибір виробів і гарантуємо якість кожного чіпа, представленого в каталозі. Своїм покупцям ми пропонуємо вигідні умови покупок і оперативну доставку по Києву та іншим регіонам України.