Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Покер — одна з найбільш затребуваних азартних ігор в світі. Однак без карт або фішок вона повністю втрачає свій сенс. Саме тому без придбання спеціального набору не обійтися. Для того, щоб не розчаруватися в покупці, варто ознайомитися з основними характеристиками покерного комплекту і купити фішки для покеру в потрібній кількості і виконанні.

Набір фішок для невеликої компанії

Якщо гра розрахована не більше, ніж на 5 осіб, ідеальним рішенням стануть набори на 300 фішок. Така кількість чіпів дозволить вільно (і практично без обмежень) розігрувати тривалі сесії з невеликим банком.

Набір на 500-1000 фішок

Набір на 500, 600 і 1000 жетонів - оптимальний вибір для проведення цікавих домашніх турнірів. Навіть якщо кількість учасників сягне 10 чоловік, заявленої кількості жетонів цілком достатньо для розіграшу повноцінної покерной сесії. Для роздачі, розрахованої на 12 і більше гравців, ідеально підійде комплект на 1000 чіпів, а для гри в компанії 5-7 чоловік - на 500.

Матеріал фішок

Залежно від матеріалу в продажу можна знайти фішки трьох видів:

  1. Композитні — мають пластикову оболонку і металеву серцевину.
  2. Керамічні — мають вагу 8-10 грам, характеризуються міцністю і зносостійкість, використовуються в казино.
  3. Пластикові — мають малу вагу і є найдешевшими чіпами.

Матеріал виконання впливає на ціну набору.

Професійний покерний набір на 500 фішок з номіналом

Економ, класика або преміум

Залежно від ціни все покерні набори можна розділити на три базових категорії:

  • набори економ класу;
  • стандартні (класичні) набори;
  • елітні набори.

Головна перевага наборів економ-класу — демократична вартість. Чіпи в таких наборах позначені номіналом, а їхня вага становить від 11 до 11,5 гр. Незважаючи на простий і нехитрий дизайн, фішки з набору економ-класу порадують любителів покеру міцністю, зносостійкість і зручністю у використанні.

У плані співвідношення ціна / якість класичні покерні набори є золотою серединою. На фішках даної категорії є щільний (не стираються) стікер, а їх вага знаходиться в межах від 11,5 до 15,5 гр. На відміну від чіпів з економ-класу, вони мають більш якісну маркування і привабливий зовнішній вигляд.

Фішки преміум-класу — вибір покерних гурманів. Головне достоїнство елітних чіпів - висока якість матеріалів і бездоганне виконання. Фішки, представлені в таких наборах, завжди виглядають красиво, помітно й стильно. Саме перераховані фактори обумовлюють досить високу вартість преміальних комплектів.

На що звернути увагу при виборі набору

Перед тим, як купити покерний набір, слід визначитися з числом учасників гри. У продажу можна знайти як стандартний набір покерних фішок (від 100 до 300), так і мультинабір, в комплект яких входять 500 і більше фішок.

Комплект, що складається з 100 фішок, — оптимальне рішення для гри в компанії з 2-3 чоловік. Наявність в наборі 200 або 300 жетонів дозволяє розширити коло учасників до п'яти. Однак через лімітованого кількості чіпів, такі набори вважаються не найвдалішим вибором в плані повноцінної гри в покер. Стандартні комплекти з мінімальною кількістю фішок - найбільш підходящий варіант для тих, хто грає в покер на аматорському рівні.

Купуючи комплект для гри в покер, потрібно звертати увагу на дизайн і вага фішок. Усередині якісних жетонів впаяна тонка металева пластина, що надає їм міцність і характерний дзвін при ударі об поверхню столу.

Яка саме кількість фішок вибрати, вирішувати вам, але краще якщо набір буде більше. Так ви зможете влаштувати приємний вечір незалежно від того, скільки людина захоче приєднатися до гри.