Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Безлимитный Техаський Холдем (Texas hold'em) - найпопулярніший різновид покеру. Для того, що почати грати в Техаський Холдем, тобі треба вивчити прості правила. Як в і в інших видах покеру гра розпочинається з посадки за стіл. Кількість гравців за ним може бути різною, від двох до десяти учасників, і ви можете вибрати будь-яке вільне місце. У покері позиції гравців за столом рухаються за годинниковою стрілкою. Щоб не було плутанини застосовується спеціальний маркер, званий " Баттоном " або " Дилером " - це номінальна позиція як в онлайн покері, так і в казино, вона використовується для подальшого визначення позицій гравців за столом і переходить кожну роздачу до наступного гравця за годинниковою стрілкою.

Дії за столом

Усі роздачі в покері розпочинаються з обов'язкових ставок. Перед роздачею карт два гравці, які знаходяться зліва від баттона зобов'язані поставити малий і великий блайнды. Сума малого блайнда в два рази менше за великий. Потрібні ці ставки для того, щоб учасникам роздачі було за що боротися. Якщо йдеться про гру на кеш, то розмір блайндов визначається вибраним лімітом, з яким грають за цим столом. Традиційно, в ліміт столу позначається, як 100 великих блайндов, тобто за столом NL10 ($10 No Limit) блайнды складуть 5с і 10с. Завдяки обов'язковим ставкам у банку завжди є гроші.

Потім кожен гравець отримує по дві карти сорочкою вгору, з цієї миті і починається гра. У Холдеме, як і у більшості інших видів покеру, гравець може зробити декілька різних дій:

ЧЕК - якщо в поточному раунді ставок немає, гравець може зробити чек. При цьому хід переходить до наступного активного гравця, що сидить ліворуч. Чек не означає відмову від боротьби за банк, це тільки відмова від можливості зробити ставку в поточному раунді.

ФОЛД - відмова від продовження боротьби за банк у відповідь на ставку (бети) або рэйз від опонента. В цьому випадку карти гравця виходять з гри. Гравець, фолд, що зробив, більше не може робити ставки і брати участь в поточній роздачі.

БЕТ - якщо в поточному раунді ставок ще немає, гравець можеУ такому разі він встановлює ціну за продовження гри. Гравці, що сидять за ним, можуть викинути карти (фолд), зрівняти ставку (колл) або підвищити (рэйз). Мінімальна ставка в грі рівна великому блайнду.

КОЛЛ - якщо в поточному раунді була зроблена ставка, гравець може прийняти її, зробивши колл і додавши у банк таку ж кількість фішок, рівну ставці або рейзу останнього гравця.

РЭЙЗ - якщо в поточному раунді торгівлі зроблена ставка, гравець може підняти її, зробивши рэйз. Для цього він повинен зробити ставку, що перевищує ставку останнього гравця. Щоб претендувати на виграш банку, усі наступні гравці повинні прийняти або підняти (зробити рерэйз) цей рейз. Інакше їм залишається тільки скинути свої карти (тобто зробити фолд). У безлимитном Холдеме розмір і кількість рэйзов нічим не обмежені.

Круги торгівлі (Вулиці)

Усі ці дії робляться гравцями в Холдем у рамках кожного з чотирьох раундів торгівлі або, як їх ще називають, чотирьох "вулиць" :

  • Префлоп
  • Флоп
  • Терен
  • Ривер

У кожному раунді торгівля триває до людини, що сидить праворуч від останнього гравця, що зробив бети або рэйз. Коли черга повертається до нього, починається наступний раунд або розіграш руки завершується, якщо усі гравці до нього вважали за краще скинути карти.

Префлоп

Після того, як гравці отримали свої карти, кожен з них може відмовитися від боротьби, зробивши пас, продовжити гру, зробивши колл розміром в один великий блайнд або рэйз в розмірі як мінімум двох великих блайндов. Першим своє слово говорить гравець, що знаходиться зліва від великого блайнда. Потім слово переходить до наступного гравця за годинниковою стрілкою. Якщо на префлопе не було зроблено жодного рэйза, то останнім діє великий блайнд. Якщо ж хтось з гравців робить рэйз, то гра розвиватиметься за описаним вище сценарієм, поки усі гравці не скажуть свого слова.

Після закінчення раунду торгівлі усі зроблені гравцями ставки збираються в один загальний банк, за який продовжиться боротьба на наступній вулиці.

Флоп

Цей раунд торгівлі починається з моменту закінчення префлопа. На стіл викладаються три загальні карти, які називаються флопом. Ці карти можна використати для складання своєї комбінації, проте їх не можна брати собі в руку або міняти свої карти на карти флопа - вони доступні усім гравцям, що продовжують боротьбу в роздачі.

Ставки на флопе розпочинаються з першого активного гравця, що знаходиться за годинниковою стрілкою від баттона. Останнім на флопе (на відміну від префлопа) діє баттон. Гравцям доступні ті ж дії, що і на префлопе, проте, якщо до цього ніхто не робив став, гравець може зробити чек, передавши хід наступному гравцеві і нічого не поставивши у банк.

Після того, як усі гравці сказали своє слово, усі зроблені ставки додаються до поточного банку.

Терен

Після завершення торгів на флопе здається четверта загальна карта - терен, яка також використовується гравцями для складання своїх комбінацій. Відбувається ще один раунд торгів, аналогічний флопу. Він розпочинається з першого активного гравця, що знаходиться за годинниковою стрілкою від баттона.

Ривер

Після завершення торгів на терні на стіл викладається п'ята і остання карта - ривер. Раунд торгів знову розпочинається з першого гравця, що знаходить за годинниковою стрілкою від баттона, при цьому застосовуються такі ж правила торгів, що на флопе і терні.

Усі вкладені гравцями у банк гроші підсумовуються з поточним банком, і гра переходить у фінальну

Розкриття карт

Ті гравці, які зрівняли усі ставки на попередніх вулицях, беруть участь в останньому раунді гри - розкритті карт. Саме тут визначається, хто виграє банк. Усі гравці показують свої комбінації.

Виграє краща п'ятикарткова рука, яку можна скласти з усіх доступних гравцеві карт. Іншими словами, для складання своєї комбінації ви можете використати як усі п'ять загальних карт, так і одну свою карту і чотири загальних або ж дві кишенькові карти і три карти столу.

Запам'ятайте: переможна комбінація завжди визначається по п'яти картах

Ознайомитися з усіма комбінаціями покеру можна на цій сторінці.

Якщо ж по чотирьох картах у двох гравців однакові комбінації, в гру вступає так званий кікер - це сама старша неспарена карта. Наприклад, якщо на столі A diamonds 6 clubs 2 diamonds 8 spades 7 spades у гравців виявляються A hearts K spades і clubs, те виграє комбінація A hearts A diamonds K spades 8 spades 7 spades, яка старше за п'ятикарткову руку опонента з пані ( A clubs A diamonds Q clubs 8 spades 7 spades ).

Якщо комбінації і кікери повністю співпадають, то банк ділиться між гравцями порівну. Прикладом подібної ситуації може служити дошка A hearts K spades T clubs T spades 2 diamondsколи два гравці показують A spades J clubs і A diamonds 9 spades відповідно - в цьому випадку їх загальною комбінацією є дві пари на тузах і десятках з королем в якості кікера.

Бувають ситуації, коли розкриття не відбувається. Це трапляється, якщо на одній з вулиць гравець робить бети або рэйз, але ніхто з його опонентів не наважується на колл. В цьому випадку гравець, що зробив останню ставку, забирає банк, карти свої він може не показувати.

Якщо в грі залишилося декілька учасників, першим свої карти відкриває той, хто зробивЯкщо на ривере став не було, то спочатку свою руку показує перший гравець, що знаходиться за годинниковою стрілкою від баттона.

Після передачі банку гравцеві, що переміг в роздачі, починається наступна роздача. Кнопка дилера (баттон) переміщається до наступного учасника за годинниковою стрілкою, ставляться блайнды, здаються нові закриті карти.